an adventure trip to kuale slangor & tukar tayar ~~

based on my tittle ianya sgt la adventure..tersangat2 smpi kwg mesti ta pcy yg org bole ddk dlm keta almost 1 day...hahahaha...sbb da janji ngn cik ett make d sini sy becerite kmane sy mengilang pd ari isnin br ni eh...tp upenyer cik daten sri da sevok2 kecow2 bg tau eh??taper2..sy sgt pesaba org nyer..dunt weri..tp meh r bace story dr sy sndri eh..pas 2 nk gelak ke nk tensen same cm sy ke bole gak di alu alu kn dgn rase sgt terhormat dan tersopan santun nyer..hehehehe...


9.00am - sy tlh d kejutkn oleh cik dd alias utk bagun pg kerna pd ari i2 sy akn mnemani beliau utk mengambil adk angkt beliau d sebuah politeknik yg terletak d kuale slangor..its sabak bernam ke? but mmg kt kuale slangor..org keliling sume suku sakat kwn mawi dl..jawa bah...perghh dwg ckp mau nyer tinge ni kna bukak btul2 kalo x jgn arap nk fhm..

10.00am - dd sy da sgt pnt n ngantuk ni tunggu kamu..da trase mcm nk tdo blk je..ni sume sbb mlm x tdo..aduhai saket jiwe..upenyer beliau tpakse mnunggu keta berade depn mate dl.. aduhai mcm2 sunguh..bile la nk smpi ni....sy da bowsan thp gler da ni..


dd hilton la kununnyer

12.00pm - ceh janji kul 9 ni kul 12 br gerak gler la punye lame..tp naseb bw mcm raider.. smpi kuale slangor pun mcm ngam2 je kul 3lebey kn?i2 pun da rush gler takut adk angkt dia lapa ke ape ke..walopun kami tpakse mnahan dri utk ke toilet(senanyer xjumpe toile tyg mnepati citerase..sume mcm mnakutkn..) ahernye kami stop kt petronas..petronas ni mcm kt kl weh.. best gler..

3.30pm - smpi poli yg ya amat tersgt la dlm jauh dan mcm2 lg..kalo duk sni sure dpt 4 flat.. sbb xder nk enjoy2 la..sungguh jauh dr bndr n kt c2 pun ade 1 je kfc i2 pun beribu jauh batu dr poli 2..gler la kalo xdpt 4 flat gak sure dpt sakit mental sbb ddk kt ceruk dunia..mmg salute r sape duk c2..(jun ko bkn kt sni gak ke dl?ak da pcy mmg tader ape kt sni..ak x gadow lg..kini ku pcy..)

4.00 pm - kuar dr poli after pas sume kunci n touch matrix card sume. bermule la episod percarian umh atuk angkt adk angkt dd ni...ya ampun time ni rase nk nanges pun ade..ade ke patut ulang alik tmpt yg same slame 3jam!!! wow mmg mnguji kesabaran gler.. ini sume terjadi sbb mereka tamo betanye..bl suh tanye mcm2 plak excuse..ok dunt blame sape2 la kn.. tp at least weh pas ni tlg la ingt jln..umh 2 senanyer kt da lalu sgt byk2 kali..da patah balik byk kali da pun...even name tmpt 2 x familiar pun tulun la..ta sanggup lg pas ni kalo kna cr mcm ni lg..cant imagine cm ner dd bole tahan..even org sndri da xbole thn lg dd yg drive n x mkn dr pg.. anda mmg sgt penyaba la dd..


bile la nk smpi ni~~~

6.00 pm - br la kuar dr kwsn felda la 2 kot..dr kwsn poli 2 sume..misi utame CARI MAKAN.. sbb org ngn dd tersgt la lapa..ade jagung mkn jagung..ade kuih kami mkn kuih.. tp kami nk nasik kot.. kami lapa..bl tanye psl bab nk mkn satu hal lg..adui tensen..time ni mmg salute gler la kt ko dd..ko mmg penyaba tahap dewa punye..kalo ak la da lame ak tgl kn kt mane2 xpun ak yg lari dl..

7.00 pm - br dpt mkn stlh 1 ari x mkn,..wow sgt hebat la pas 2 oder dgn sgt byk naseb abes sume tp kn lauk dia biase jer cm xpcy plak sume 2 rm 50++ bek mkn kt area kl je.. tp cik nana sangup ke anda tunggu nk smpi ke kl 2?cube habaq siket...da abes mkn ktrg gerak blk kl trus sbb nanti nk anta kwn adk angkt dia ni plak blk putrajaya..

10.00pm wow siyez ta sangke ini yg terjadi...TAYAR PANCIT!! arghhh tensen...cm ner la bole jd cm ni da la sume pompuan tatau tuka taya plak 2..da la btul2 sipi jln kt tepi highway naseb da smpi area sg besi.. tpakse la ko zira bg tau yg taya kami pancit dgn scare ta vesalahnyer..
tp tetbe ade plak org benti tepi tlg ktrg tuka tayar..mmg la cuak gak sbb ktrg sume pompuan ni.. tp dia bg tau dia mekanik ta kesah la ko mekanik ke ape..tp sgt beterime kaseh sbb kamu tlg ktrg..wait zira dtg kunun2 nye zira amek org anta blk tp plan tebalek..sbb takut tayar tabole gerak jauh memandgkn abg mekanik 2 ckp ni takut pegi je lps makenyer zira la tpakse anta bdk 2 blk putrajaya..tq so much daten sri~~~

* sesi 2ka tayar dlm keadaan mlm~~ *

11.30 pm ahernyer smpi gak umh stelah mlalui pjalanan yg sgt adventure..dr kul 12.oo noon t almost 12.00 mid nite.. almost 12 hours...sgt penat

walau ape pun cik dd tq sbb bw sy bejln tgk ladang klape sawet eh kt kuale slangor 2..sgt teruje sbb sy tader kampung rase cm blk kg plak xpun mcm masuk dunia baru..

sekian tuk arini luahan perasaan sy~~


arghhh server lembap plak..tensen.....zzzzzz......

No comments: