Bukan petukang yang tegar~!

Saya mmg bukan seorang petukang yang sejati. Bukan juge petukang yang tegar. Macm bole kire je bape kali je pegang hammer~! Munken di sebabkan tu juge sy ta pnh di suruh tuk mengetuk sesuatu yang berasaskan paku dgn menggunakn hammer maupun electric hammer~!!!


Tapi disebabkan nak juge betulkan rel langser bilik sndri, dgn semangat pagi2 lagi dah kuakan electric hammer. Oke mule2 ingat wait ayah la balek. Tapi ayah mcm balek lambat je. Maka dgn sedikit kekuatan yang ada,make mari kite membuat lubang di dinding mengunnakn electric hammer. Tapi br pegang siket je tbe2 dia da mengeluarkan bunyi "pop". Hei macam meletup ke benda ni. Oke tutup suis. duduk diam2 atas katel sambel pk,cm ner nk wt lg. Sumpa takut gler kalo tbe2 bnda 2 tebaka pas 2 jd macam2.Hue :(

Cakap ngn ibu nak kua g cari paku. G cari paku plak satu hal,hei u ingat i tatau paku ke. Macam gelakkn org jer apek tu. I tukul u dgn paku ngn hammer br tau. Br puas ati ni. Dala keadaan bilek mcm kapal pecah terbalek kalah tsunami sume time tu,sampai nk jalan pun tatau kt mane da. Balek umh dgn semangat menukul paku kat dinding.Last2 terketuk tgn sendri. Sedap woo rase dia,rase mcm nk benti time tu gak. Lantakla nanti je r minta tlg ayh ngn adek. Tapi macam xbest la plak tgk hasel yg sparuh jalan 2.Make dgn segala sisa kudrat yg ade,ketuk la sampai puas dan siap.

Bukan takat ketuk paku tuk rel tu je. Abes sume bnda dlm bilek ni yg rse x berpekdah sume kna buang. Kalo esk b4 org sampah dtg angkut sampah,ade org selongkar sampah tu,mmg sah beliau kaya. Banyak gler magazine yg dbuang serta hangger yang da xmcm menepati criteria~! Next trip saya letak kasut2 ngn siper yang da xbole pkai lg eh. Lagi heaven org yag salu selongkar tu.

Owh nak jd citer lg,ptg tu opah datang umah. Yer beliau datang bukan tuk kate sy gemuk lg. Tapi beliau dtg tuk tumpang sembahyang sbb beliau dr umah org meninggal. Kesian atuk mcm sangat penat jer. Rupenyer da tua juga eh atuk ngn opah ni.Tapi kuat lg nk berjalan ke kiri ke kanan. Hehehe. I lev u la atuk opah >_<






notes : nana mmg xhebat sbb xreti nk menukul dgn hebatnyer~!!! Tapi nana hebat bab makan. >_<

No comments: