when everythings turn down

Hellow mellow,stelah bercuti selama beberape hari. Setelah menyelesaikan, membersihkan, menukarkan, menggantikan dan ape saje yang kan blkg dia pade software dan hardware lappy ku ini,maka ia sudah mungkin bole berjalan dengan lancar dan selamat. Tanpa lagi gangguan2 dari anasir2 luar yang tak di undang seperti virus,malware,tupperware & sebagainya. Sekarang semua nya sudah bole berjalan dgn baek, dan semua hasel kerja sudah bole di save kan. Adekah anda merasa saya sgt skema skrg? Ini adalah percubaab untuk memartabatkan bahasa kebangsaan iaitu bahasa malaysia walaupun ada la jugak songsang timur sket. Nak timur je.

Anda ingin tahu bagaimanakah lappy kesayangan ini bole buat hal?


Knape kah syg buat hal ni?Jgn majuk lg eh~
  • Cerita Pertama - nana sedang membuat cubaan untuk menyiapkan assingment nya yang sgt menimbun di Adobe Illustrator nya. Kemudian beliau cuba untuk mensave hasel karya beliau tetapi keluar la perkataan ADOBE ILLUSTRATOR NOT RESPONDING. Ape pandanagan kalian kalo berlaku sebegini?
  • Cerita Kedua - Makanya nana pun berusaha lagi untuk buat semula,mungken file tu tersangat la berat kot nana fikir dalam ati la. Dengan sangat banyak effect yang di letakkan maka tak mustahil ia nya bole jadi not responding. Tetapi setelah siap dan ketika keadaan maken genting, ADOBE ILLUSTRATOR NOT RESPONDING. Dalam ati da kutuk sehabes2nya da ni. Tapi xper sabar lg.
  • Cerita Ketiga & Seterusnya - Cubaan menghaselkan hasel karya terbaru untuk di hantar pada hari Isnin maseh di teruskan. Maka dengan gembiranya nana pun Save la dan ia berjaya ok. Tapi cume sedikit jer la. Then siapkan lagi sampai abes dan makanya ADOBE ILLUSTRATOR NOT RESPONDING. Weh pecaya la time ni c cenggeng nana ni da nak menanges da. Da trase mcm nk campak2 jer lappy ni. Memang tabole buat ape2 k.
  • Ini la hasel setelah sepuluh kali buat k. sila percaya, ta tipu k~


hasel 10x k. Ta tpu,burok da jadi~

Dan seterusnya terjadi la blue screen dan mcm2 error lagi. Tak cukup dgn A.I. Not Responding then window plak detect problem. Weh apehal la ni,ape gune KIS&KIV antivirus yang ade tu. Penipu btul. Ini mmg mengundang kepada pergadohan yang besar ni. Nak di jadikan cerita plak tetbe tergerak la kununyer nak off tenet kejap. Then bila connect balek ta bole. Ok la consider la may b line streamix tak ok kot. Cucuk la plak Maxis Broadband kebanggaan ku itu, rupanya pun same then dia ckp wireless problem. Ngenk btul,ini da serupe kena format lappy.

Makanya dgn muka ta bersalah sblm mkn mlm minta la adek CD Window. Tapi yang sgt mendukacitakan jiwa raga,periuk belanga sume adik ku itu tdo selepas mkn mlm. Makanya dengan nak anta ssingment esknyer Isnin mmg brani mati la. Format blk laptop Isnin pagi,then install ape yang penteng je dulu. Ponteng cls pagi k. Aduhai. Selamat la 1 kes. Lawa kan rupa lappy ku yang baru. Huhu


comey2,xnk puji suda~

Kes ke 2 mana plak nak cari print A2 size? memang sangat2 menyakitkan usus sume la pegi satu2 kedai semua tader print A2 size. Makanya bergerak la ke Seri Kembangan dengan perasaan yang sangat ragu2. Ada ke tak dak. Naseb ada ok. Dan selamat d print,tapi masalah laen plak,dengan spray mount xder,cutting mat ngn pembares besi lupe bawa. Last day was a very very horrible day ok. Pecaya la, naseb la azira ade untuk tulun tampalkan dan potong mounting board. Dan naseb baek jugak Seri Kembangan ngan MMU Cyber mmg sgt ta jauh.


thanxx yarghhh sbb tulun~

Bila anta plak duk melepek dpn pejabat En.Najib. Beliau xder. Dala tu ta pakai talefon plak tu. Macam Old School btul la. Tekanan giler time ni. Semua da pandang je mcm xpnh pandang org. en. Najib pun satu tampal la note kalo xder kat office. Aduhai. Penat saya panjat tangga sbb lif MMU sangat seram. En Najib tau tak ni saya tengah geram ni? Tau tak saya tengah marah ni, saya pun tengah pegang pembares mcm En Najib pegang semalam yang kunun2 nk pukul bubble. Hahaha trime la kami memang sengal k. Ups cop En. Najib tu open ke blogger saya ni? Mungkin tidak maka dengan berleluasanya saya bermaharajalela mengutuk segalanya. En Najib jangan marah eh. Rilex be cool. Tarek nafas panjang2. Nama jer duk alam Cyber tapi,hahaha nana xelok k. Ok la tamat pasal itu..

Cerita baru? Ni la muka budak sengal time menunggu en Najib buah hati pengarang jantung.


Di mane kah beliau? En Najib im waiting for u here~

+__+



Sekian dari saya

Nana Abd Rahman

notakaki-nana demam lg k. Tak sampai 2minggu lagi dr demam ari tu. Apesal eh?

2 comments:

ca_yunk said...

en NAJIB....nana da lame tunggu nih!!!

nana abd rahman said...

En Najib da bukak pin2 dgn sengihan yg mcm menguda la kununyer~
kakakaka...shutttt jgn bsing2