Bile saya bowsan & kuciwa,saya macam ni...

Minggu lepas saya sangat kecewa. Kecewa kenape?Rasanyer taperlu la sume tahu. Tapi yang pasti mmg saya sgt2 berkali2,berjuta2,bermillion2, aher skali berbaloi2 saya kecewa sangat2. Tade sape bole ubatkan kekecewaan saya itu. Salah sendiri kah? Arghh saya agak penat bile memikirkannya. Ada sape2 bule tulun saya? Awak kan kawan saya,sure awak bole tulun saya kan. Tapi ape awak nak buat? Awak tatau masalah saya so macam mane awk nk tulun saya kn. Saya rase saya da penink sangat bile pikir yang saya sangat kecewa. Arghh nak puasa nazar pun xjadi sbb mmg sah2 saya kecewa dan xmenjadi. Owh awak sume jangan pikir yang bukan2 eh. Tader kaitan dengan sape2 pun. Cume mungkin ini masalah diri sendri kot. Dahla stop it sebelum saya merepek bagai2 dan bagi awak sume penin2.

saya ingat saya kecewa tapi saya bole senyuuuuum lagi la~

Disebabkan saya sangat kecewa makenyer aktiviti saya pada hari itu adalah makan, makan, makan dan makan sahaja. Kenapa awak ta pecaya eh? Sile la percaya. Saya ta tipu awak punye. Ini lah kenyataannyer bile saya sangat kecewa dan bowsan. Kenapa awak macam geleng pale? Betullah,ta pecaya meh saya bawa awak tengok2 gambar2 yg banyak2 ni. Mesti awak temuntah punye tengok.

durian + pulut d pagi hari,saya telan je awak jgn tekezut eh~

Saya mulekan sesi melepaskan geram saya dengan makan banyak2 bermula dengan makan pulut ngn durian. Okay saya tahu saya baru mkn durian. Tapi kawan saya tu bawa bekal ni tuk saya. Owhhh beliau mmg sangat baeklah. Saya suke dia. Walopun inila pertame tame kali saya makan durian ngn pulut macam tu jer. Yang penteng nyer saya abeskan 1 tupperware 2 swg k. Tader share dgn sape2. Dengan kak Lin pun saya ta share. Saya tahu saya kedekut tapi ade saya kesah? Saya makan ni pun pagi2 buta k actually its not pagi2 buta its 12 oredy kot.

Saya punye pewut macam bole nk mkn je lg ni~

Kemudian saya makan pula bekalan yang Kak Lin bawa dari umah. Beliau cakap macam beliau masak kat umah tapi saya rase macam beliau beli kat kedai nasi lemak depan umah beliau jer. Hehehe. Tatau la tinge saya mengalami masalah ataupun hape. Ade donat ade kuih popia goreng ade ape tah lagi. Rajen kaka saya masak pagi2 hokeh. Hahaha. Ok yang Ribena tu saya beli kat kedai sebela ade jual saya tareti nak buat ribena dalam kotak macam tu best wooo rase macam bdk2 balek bile minum ilang masalah seketika. Seketika jela.

walopun ayam saya "enak" sangat saya tetap makan dia.

Lepas abes je kueh tu senanyer xabes pun tapi kawan saya yang baek hati tulun abeskan. Saya sayang awakla. Saya makan plak wedges,nugget ngan hot & spicy bbq chicken. Ok yang ni saya bawa dari umah saya. Sape masak? mestilah saya tu sebab bbq chicken 2 macm nampak 'enak' sket. Naseb ta rentung jer chicken saya tu. Kalo ta,sure saya ta dapat nk mneruskan sesi memakan2 saya ni. Tapi saya rase macam saya da kenyang sket. So kite berenti seketika eh tapi lepas tu saya makan laksa plak dekat kdai abg botak sambil minum ABC. Ye saya tau saya makan dengan banyak ari tu. Awak nak cakap saya da gemut ke? Ape saya kesah. Awak cakapla saya ta heran pun sbb nanti saya sekeh awk baru awak tahu.

Saya dera kaka kedai 2 letak banyak2 isi ikan.yummmmyyyy tapi saya lupe suh dia jgn letak bawang! Penat saya nak asengkan sampa sarap tu sume~~
Ini ABC saya, awak nak awak g order sndri eh. Saya tamo share ngan sape2 pun~~

Ok saya ta berenti dgn ABC ngan Laksa jer. Petang tu saya makan Dunkin Donut plak even dia x sesedap Big Apple saya tetap telan juga. Tapi kenpe eh DD da x sebest dulu? Dulu DD la palen best. Arghhhh agak kecewa plak saya di situ. Tapi taper pewut saya maseh bole mnerimanyer walopun lepas makan tu agak penin2 kenapa eh adekah ade ubat2 tan dalam donut saya tu. Hahaha. Awak da rase nak muntah ta tengok saya makan banyak2 ni?

Dunkin Donut yang agak menguciwakan tapi saya tetap makan juge~~


Pas magrib saya makan tahu bakar pulak. Walopun xsesedap tahu bakar kat mid valley 2 saya kena makan gak sebab saya rase ini ajela terapi terbaek saya ari tu. Hahaha.

Ta yummylicious langsung~~
Dan akher sekali sebelum saya tdo saya telah mendapatkan makanan kegemaran saya iaitu sate. Kalo umi saya tahu ni mesti beliau bisin asek2 sate,asek2 sate,sate asek2. Tapi nak buat macam mane beliau kena la redha dengan anak beliau ni sbb saya sangat suke sate tapi bkn pembakar sate k~
sate,sate,sate asek~

Owh yer mase kawan saye tgh bersehkan,mandikan moto dia,dia terjumpe no 3. Anda na tau sape pemilik no 3 tu? Ia adelah no kepade orang yang melanga kami ari tu. Tah macam mane kami bole taperasan no tu tesangkut kat bwh moto. Ok kepada orang yang melangga kami meh la sini amek no kamu ni. Bule la kami belasa kamu plak pas ni. Hahahahha.

saya rase saya da cukop kenyang ari tu~
ni no 3 awak,meh la sini amek. Maseh lagi ade dalam simpanan saya,saya jage leklok~

Ok lah sekarang saya rase saya da penat dan mengantuk maka saya nak tdo dulu eh kwn2. Selamat membaca dan selamat segalanyer. Arghhhh cls start esok! Saya keciwa~~~~



Sekian dari saya

Nana Abd Rahman

+___+

2 comments:

.:Iz-AnN (",):. said...

ari ni kecewa lagi ke dik???parah gak kekeciwaan ko ni ek...hehehe

nana abd rahman said...

kak izan,

arini xkecewa da.
arini da buat sesi terapi..
SHOPINK~~
sempena cls br start..hahahha
plus sy sgt hepi arini kerana.....(rahsia)



+__+